Okulumuzda Kanser Farkındalık Semineri

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü pesoneli tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik "Kanser Farkındalık" semineri düzenlendi.

23.02.2024 26

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Edanur Karaağaç ve Mervenur Bozbay 20 Şubat Salı günü okulumuz 10. sınıf öğrencilerine “Kanser Farkındalık Semineri “ verdi. Seminerde önce kanserin ne olduğu tanımlandı. Onun ardından kanser hastalığının belirtilerinin neler olduğu vurgulanarak korunma yolları, ülkemizde görülen en sık kanser türleri üzerinde duruldu. Yaş, ırk ve cinsiyet gibi kansere neden olan faktörleri değiştiremeyeceğimizi ama esas kansere neden olan çevresel faktörlerden (sigara, alkol, kimyasallar, radyasyon, sağlıksız gıdalardan) uzak durarak korunabileceğimizi hatta spor yapmak, ideal kiloda olmanın insanları kanserden koruduğu anlatıldı. Seminerin ardından öğrencilerimizin soruları cevaplandı.

24-02-202424-02-202424-02-202424-02-2024