Harezmide Sorumluluk Kartları Hayata Geçirildi

Harezmide Sorumluluk Kartları Hayata Geçirildi

Harezmi Eğitiminde 15. haftada çekilen Sorumluluk Kartları 16. Haftada hayata kondu.

29.03.2024 81

Öğrencilerimiz 15. haftaya günün yorgunluklarını atacakları “bodyguard” isimli buz kırıcı ısınma oyunu ile okul bahçesinde başladı. Harezmi Öğretmenlerinin ve misafir öğrencilerin de katıldığı etkinlik; birlikte hareket etme, birbirini kollama, işbirliği yapma ve strateji geliştirebilme gibi beceriler kazandırırken fiziksel ve zihinsel bir hareketlilik alanı açtı. 

Etkinliğin ardından sınıfa çıkan öğrenciler kendileri için önceden hazırlanmış Sorumluluk Kartlarını çektiler. Herkes bir kart çektikten sonra sorumluluklar sesli bir şekilde okundu ve aynı sorumluluğu gerçekleştirecek kişilerin grup çalışması yapabileceği ifade edildi. 

16.hafta öğrencilerin yerine getirdiği sorumlulukları paylaştığı, görselleştirdiği bir hafta oldu. Bir çocuk sevindiren, yaşlılarla vakit geçiren, kırdığı birinden özür dileyen, pis bir ortamı temizleyen, sokak hayvanlarını besleyen ve onlara barınak sağlayan, okuldaki sosyal sorumluluk projelerine destekte bulunan, hiç iletişim kurmadığı bir sınıf arkadaşına hal hatır soran öğrenciler; deneyimlerini paylaşarak doğru davranışın hissettirdiği olumlu duyguları paylaştı.

Önümüzdeki haftalarda topluma hizmet kapsamında çalışacak olan Harezmi Öğrencileri; okul öncesi dönemdeki çocuklarla etkileşimde bulunacakları, “erken çocukluk dönemindeki ahlak anlayışı ve değerler eğitimi” üzerine bir atölye planlıyor.

29-03-202429-03-202429-03-202429-03-2024