Öğrencilerimiz Bursa Gezisinde

Öğrencilerimiz Bursa Gezisinde

Okulumuz Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü tarafından 5 Mart Salı günü Uludağ Üniversitesi ve Bursa Gezisi düzenlendi.

07.03.2024 69

5 Mart 2024 Salı günü okulumuz öğrencileri ile Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa ili geneli kapsamında, danışman öğretmenlerimiz Nilgün ÇAVUŞ ile Mustafa Enes KOCAAĞA koordinatörlüğünde okulumuz 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik gezi düzenlendi. Geziye 43 öğrenci ve 2 danışman öğretmenimiz katıldı.

Gezi kapsamında ilçemizden sabah 6’da toplanılıp yola çıkılmış ve sırasıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi içerisinde bulunan Elektrik-Elektronik, Makine, Otomotiv Mühendislikleri ve son olarak da Eğitim Fakültesi ziyaret edilmiştir. YKS sınavına çalışan öğrencilerimize yönelik bölümlerde bilgilendirici sunumlar yapılmış, öğrencilerimizin çalışma azmini artırıcı destekleyici motivasyon konuşmaları gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerimiz bölümleri daha iyi tanıyarak kendi ilgi alanları hakkında gerekli bilgileri bizzat ilk elden elde etmişler ve gelecekle ilgili doğru planlamalar yapmaları sağlanmıştır. Gerekli bilgilendirmeler ve ilgi-alakalarından dolayı Uludağ Üniversitesine ve öğrencilerimize gerekli bilgileri aktaran personellerine teşekkür ediyoruz.

Gezimizin ikinci kısmında Bursa ilinin tarihi ve kültürel güzellikleri öğrencilerimize gezdirilmiş olup sırasıyla Tophane (Orhan Gazi ve Osman Gazi türbeleri), Kozahan, Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Bursa Ulu Camii kısmı öğrencilerimizle birlikte gezilerek, öğrencilerimizin tarihi ve kültürel farkındalıkları artırılmıştır. Bursa şehir merkezinde bulunan kültürel güzelliklerimizin ardından Osmanlı Devleti yapı mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu ve UNESCO tarafından 2014 yılında Dünya Mirası listesine alınan Cumalıkızık köyüne gidilmiş olup burada Osmanlı köy mimarisinin büyüleyici dokusu incelenmiştir. Öğrencilerimiz bu esnada kendilerine ayrılan 45 dakikalık serbest zaman kapsamında köy halkıyla sohbetler ederek bölgenin tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında daha kapsamlı bilgiler edinmişlerdir.

Gezimizin son bölümünde ise Cumalıkızık Köyü’nden ayrılarak Bursa ilinde bulunan Özdilek alışveriş merkezine gidilmiş, öğrencilerimizin eğlenmesi için bir süre serbest zaman verilmiştir. Öğrencilerimizin bu kısımda Bursa şehrinin tekstil sanayisinde öne çıkmış bir şehir olduğu ve her yerde havlu, bornoz gibi tekstil ürünlerinin bulunduğu farkındalığını kazandığı gözlemlenmiş olup öğrenmenin en iyi gerçekleşme şekillerinden olan yaparak yaşayarak öğrenmenin  gerçekleştirdiği gözlemlenmiştir. Alışveriş merkezinde gezip eğlenen, ihtiyaçlarını gideren öğrencilerimizle birlikte 20.00’da Bursa ilinden ayrılarak 23.00 civarında öğrencilerimiz ve rehber öğretmenlerimiz sağ salim bir şekilde tekrar ilçemize dönmüşlerdir. Öğrencilerimize gezi hakkında yorumları sorulduğunda geziyi beğendikleri ve tarihi, kültürel, coğrafi anlamda birçok bilgiyi doğrudan yerinde öğrendiklerini aktarmışlardır.

Okulumuz gezi planlamasında katkılarından dolayı Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Okul İdaremize teşekkür ederiz. Okulumuz Gezi, Tanıtma ve Turizm kulübü öğrencileri ile yeni planlamalarla yeni yerleri keşfetmek için gerekli çalışmaları yapmak üzere yeni gezilerde görüşmek dileğiyle…

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024