İstiklal Marşının Kabulünün 103. Yıldönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 103. Yıldönümü

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıl dönümünü okulumuzun bahçesinde düzenlenen törende öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte gururla kutladık.

12.03.2024 105

Atatürk ve bu toprakları bizlere yurt eden şehit ve gazilerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan program öğrencilerimiz tarafından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından öğrencilerimiz, marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatan bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ile devam eden törende öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu anlamlı günü coşkuyla kutladılar.

İlçemizde düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinciliği elde eden okulumuzun müzik korosu, İstiklal Marşı’nı canlı olarak seslendirerek törene ayrı bir anlam kattı. Renkli gösterilerle süslenen etkinlikte öğrencilerimiz, milli marşımızın değerini ve önemini bir kez daha hissettiler.

Atike Hanım Anadolu Lisesi olarak İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde bir araya gelip milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına önemli bir tören gerçekleşmiş olduk.

12-03-202412-03-202412-03-2024