ATİKE HANIM ANADOLU LİSESİ ÇANAKKALEDE

ATİKE HANIM ANADOLU LİSESİ ÇANAKKALEDE

Atike Hanım Anadolu Lisesi Çanakkale'de

10.06.2022 647

Atike Hanım Anadolu Lisesi Gezi Kulübü,  "Çanakkale geçilmez !" parolasıyla Edirne ve Çanakkale'yi kapsayan iki günlük bir gezi düzenledi. Edirne'de Meriç nehri, Karaağaç, Lozan Anıtı, Hıdırlık Tabyası, Edirne Tren Garı, Şifahane, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii ve Selimiye camilerini ziyaret eden öğrencilerce şehrin tarihi ve kültürel dokusu keşfedildi.  Ayrıca bu geziyle beraber eşsiz doğası ve kültürel mirasıyla beraber Edirne şehir mutfağı da görüldü.

Günün ilk ışıklarıyla Gelibolu Yarımadası'na hareket eden gezi kafilesi, 1915 Çanakkale ruhuyla bütünleşti. Kilitbahir, Ertuğrul tabyaları; Şahin Dere, Soğanlı Dere, Sargıyeri Şehitliği, Alçı Tepe, Kereviz Tepe ve Şehitler Abidesi gibi mekânlar büyük bir dikkatle ziyaret edildi.

Ecdadın kan ve azmiyle destan kıldığı Çanakkale, Akifçe bir anlatımla öğrencilerin yüreklerinde yeni hislerin yeşermesini sağladı. Bu güzel yurtta yaşamak için şehitler ve gazilerce ödenen diyetin yaşayanlara yüklediği sorumluluklar hatırlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları yâd edilerek ruhlarına dualar yollandı.

1915 Çanakkale Savaşı ve Zaferi, Türk'ün tek dişi kalmış canavara karşı kazandığı mücadele, insanlığın; barbarlığa, emperyalizme karşı mücadelesi olarak tarihe altın harflerle kazınmıştır.  10-06-202210-06-2022